STORITVE

DERMATOLOŠKI PREGLED in POSVET

DERMATOLOŠKI PREGLED: Namenjen pregledu našega največjega organa kože, las in nohtov, sprememb na spolovilu in vidnih sluznicah, napotitev na preiskave in potrebne laboratorijske izvide, predpis zdravljenja z zdravili in primerno nego. Dermatologi smo izurjeni za spoznavanje različnih vrst sprememb in obolenj na koži.

DERMATOLOŠKI POSVET : Namenjen ocenitvi individualnega stanja glede nege, potrebnih postopkov in možnosti estetske medicine.

DERMATOSKOPIJA

Dermoskopija (dermatoskopija, površinska mikroskopija, epiluminescenčna mikroskopija) je sodobna, razvijajoča se preiskovalna tehnika, s katero precizno diagnosticiramo predvsem pigmentirane spremembe kože. Včasih jo uporabimo tudi v diagnostiki neobarvanih sprememb kože. Z dermoskopijo je mogoče povečati natančnost klinične diagnoze, predvsem pri razlikovanju med benignimi in malignimi pigmentiranimi novotvorbami z 60% na 90-92%. Uporaba dermoskopije je danes v dermatološki onkologiji velikega pomena, saj nam omogoča zgodnjo diagnozo.

Ob vsakem sumu na melanom je dovolj kirurški izrez spremembe z tako imenovanim varnostnim robom in po podrobnih podatkih iz histopatološkega izvida je lahko to dovolj ali pa so po protokolu potrebni še nadaljni postopki. Vsi z diagnozo melanoma pa morajo prvih pet let vsakih 6 mesecev in nato enkrat letno doživljensko na dermatološki pregled. Najpogostejši kožni rak je sicer epiteliom pri katerem poznamo bazalnocelični karcinom ( BCC) in spinocelularni karcinom (SCC).

Veliko večino diagnoz kožnih obolenj lahko hitro postavimo z dobro anamnezo in kliničnim pregledom. Občasno nam klinično sliko kožnega obolenja spremeni predhodna uporaba vrsta zdravilnih krem in preparatov in so potrebne  dodatne preiskave.

POMLAJEVANJE, VZDRŽEVANJE MLADOSTNOSTI KOŽE OBRAZA, VRATU, DEKOLTEJA HRBTIŠČA ROK Z MEZOTERAPIJO

Gre za specialno tehniko estetske medicine pri kateri v kožo z drobno injekcijsko iglo vbrizgavam različne snovi, ki vzpodbujajo naraven regenerativen proces celic kože, ki se postopoma hitreje in sveže obnavljajo, saj dobijo vse potrebne snovi za obnovo točno na mesto, kjer jih najbolj potrebujejo. Uporabljajo se zdravila, ki so v državah evropske skupnosti stalno v uporabi. V ampulah so hijaluronska kislina, ekstrakti placente, rastni faktorji , vitamini in amino kisline, ki so sestavni elementi vezivnega tkiva kože, podkožja.

INDIKACIJE:

 • Za popolno rehidracijo kože
 • Za učvrstitev in prožnost kože
 • Za svež, sijoč izgled kože
 • Za prevencijo gubic

Takoj po prvi aplikaciji je viden efekt napete, gladke kože, ki se v nekaj dneh izgubi, ostane pa dolgotrajna stimulacija naravne zdrave obnove. Za večji in trajnejši učinek je potrebno postopek ponavljati enkrat tedensko vsaj 3x. Prednost te metode je, da se lahko izboljša stanje kože tudi na vratu, dekolteju, lahko tudi pomladi kožo rok.

Kaj je mezoterapija?

MEZOTERAPIJA  je vsako injekcijsko apliciranje različnih medicinskih pripravkov v kožo in visoko v podkožje .Izraz uporabljan tudi za biostimulacijo kože obraza, revitalizacijo ali tonifikacijo tudi drugih delov telesa.

MEZOTERAPIJA CELULITA

Mezoterapija celulita glede na vrsto in stadij celulita osebno prilagojena aplikacija zdravil lokalno, ki učinkovito izboljšajo izgled tretirane površine.

MEZOTERAPIJA V PLEŠO

MEZOTERAPIJA v plešo ali pri alopeciji areati injiciranje spodbujevalcev rasti dlak v neporaščene predele.

FILERJI – POLNILO GUB, KOREKCIJA LIČNIC , USTNIC IN VDRTIH BRAZGOTIN

HJALURONSKA KISLINA

Uveljavljena varna  metoda pomlajevanja kože obraza .Gube se s  pomočjo injekcijskega vnosa preparata hijaluronskega polnila zgladijo takoj. Le od globine in števila gubic je odvisno koliko preparata bo potrebno uporabiti za optimalen rezultat. Rezultat je vedno naraven , osvežen izgled v skladu z individualno podobo .

Hjaluronska kislina je tudi sicer normalna sestavina naše kože in vezivnega tkiva. Vnesena v gubo jo zapolni in s časoma je deležna normalne razgradnje, kot bi bila lastno tkivo.Ni alergij. Ni komplikacij.

Možen stranski učinek je  poškodba podkožne kapilare in drobna podkožna krvavitev, ki pusti hematom, ki popolnoma izgine največ v tednu dni.

Uporabljam visokokakovostne preparate priznanih evropskih farmacevtskih družb, ki zagotavljajo vrhunski rezultat.

Za različne predele obraza in različno globino gub ter polnila za ustnice so pripravljeni specifični izdelki.

 

BOTOX – BOTULINUM TOXIN

V estetski medicini je botulinum toksin v uporabi že od začetka devedesetih let. Za zgladitev gub se uporabla izredno majhno količino preparata, ki ostane le na mestu aplikacije in v 4-6 mesecih se razgradi in izgubi učinkovitost. Izkorišča se učinek zdravila na mišico kar posledično povzroči zgladitev  gub na koži nad mišico. Nima neželenih stranskih učinkov, ne gre v organizem. Uporaba v strokovnih rokah je popolnoma varna in neškodljiva tudi po desetletjih individualne uporabe.

 

 

USTAVITEV PREKOMERNEGA ZNOJENJA

USTAVITEV PREKOMERNEGA ZNOJENJA ( hiperhidroze)  pazduh z Botoxom je učinkovita in traja približno pol leta

ODSTRANJEVANJE ZNAMENJ

 • ODSTRANJEVANJE FIBROMOV,
 • ANGIOMOV
 • TELEANGIEKTAZIJ
 • VIRUSNIH BRADAVIC
 • KONDILOMOV
 • MOLUSK
 • SEBOROIČNIH VERUK
 • in NEKATERIH PIGMENTNIH eflorescenc na KOŽI

… z različnimi možnimi metodami . Glede na vrsto , velikost , položaj eflorescenc se uporabi najprimernejšo metodo odstranjevanja .

Uporabljam aparat za elektroablacijo, termoablacijo, kauterizacijo , krioterapijo s tekočim dušikom, kirurško eksciijo, aparat z radiofrekvenčno metodo…

KEMIČNI PEELING

KEMIČNI PEELING (AHA – glikolna kislina, BHA- salicilna kislina, kombinirani, TCA) Glede na problematiko kože in individualno stanje opravljam primeren piling .

Po kemičnem pilingu je koža stimulirana k bolj homogeni regeneraciji zaradi odstranitve površinskega keratinskega sloja kože in dolgoročnejšega učinkovanja kislin na celice.

MIKROLIPOLIZA

MIKROLIPOLIZA  ali injekcijska lipoliza – gre za  aplikacijo zdravi, ki topijo maščobo  v maščobne blazinice .