LEPA KOŽA

Zakaj lepa koža?

Koža je naša obleka, ki se seveda od rojstva do smrti spreminja. V otroštvu je še nezrela, bolj občutljiva, v puberteti razdražena hitro spremenljiva zaradi notranje hormonske revolucije, zatem se stabilizira in je kratek čas optimalna . Po 25 letu se začnejo procesi staranja. Koža ima spomin in v teku življenja si beleži in sešteva vse negativne zunanje faktorje , hormonske vplive in notranje dogajanje .

 

Pomembno je poznati svojo kožo in jo primerno negovati tako da bo vedno optimalno opravljala svoje funkcije. Z optimalno nego jo lahko vzdržujemo in ohranjamo mladostno.

V estetski medicini  je cilj opredeliti tip kože in ponuditi optimalna sredstva za vzdrževanje ali izboljšavo njenega aktualnega stanja. Kozmetičarka lahko neguje in vzdržuje optimalno stanje kože ne sme pa uporabljati zdravil , injekcij ali aparatur , ki so v rokah zdravnika dermatologa ali drugega specialista. V estetski medicini se uporabljajo le medicinske aparature in zdravila na in v kožo, podkožje medtem, ko se v estetski oz.plastični kirurgiji uporablja tudi skalpel.

Okolje v katerem živimo se spreminja , prehrana se spreminja, stres je vedno večji.  Vsa priporočila zdravega načina življenja so izrednega pomena za vzdrževanje lepe kože.  Ko se negativni vplivi že poznajo na koži je potrebno ukrepati hitro in dosledno.  Pravi naslov je dermatolog s poznavanjem estetske medicine.

Ogromno je agresivnih reklam, ki ponujajo čudežne učinke kreme, olja ali tinkture celo za bolezenske spremembe na koži. Ne pustite se zavesti. Sprememba na koži lahko izgleda kot navadna bradavica ali madež pa se že pri kratkem  dermatološkem pregledu izkaže kot rakava. Za vse vrste raka kože pa velja, da se ga v začetni fazi učinkovito odpravi.